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[영어 읽기] Talk about the cafeteria you go to.

Tongchun 2020. 6. 14. 18:45

 

Talk about the cafeteria you go to.
I usually eat lunch at the company cafeteria located on the underground floor of the building. This saves the trouble of going out to eat, and the prices are relatively cheap. I buy meal tickets on a monthly basis. At the cafeteria, there are announcements of what will be served on each day of the week. Usually, I can select one of the two choices each day. One choice is Koran food, and the other is western. I pick up a food tray and dining utensils and get in line. I receive rice, side dishes, and soup. There is always salad and salad dressing as a side dish. Additional condiments like gochujang, dried seaweed, and sesame oil are always offered, so you can mix them with rice. There is also a sweet rice drink called sikhye that you can have. After eating, I return my tray at the tray return window.


자주 가는 구내식당에 대해 이야기해 주세요.
나는 점심은 주로 건물 지하에 있는 회사 식당에서 먹는다. 나가서 사 먹는 번거로움을 피하고, 가격도 비교적 저렴한 편이기 때문이다. 매달 식권을 한꺼번에 구입해서 사용한다. 식당에 가면 요일별로 어떤 메뉴가 나오는지 안내가 되어 있다. 주로 매일 두 가지 메뉴에서 선택하게 되어 있다. 하나는 한식, 다른 하나는 양식이다. 식판과 수서를 챙겨서 줄을 선 뒤 밥, 반찬, 국을 담는다. 샐러드와 샐러드 드레싱은 항상 반찬으로 나온다. 추가 양념으로는 고추장, 김, 참기름 등이 항시 배치되어 있어서, 밥을 비벼 먹을 수도 있다. 더불어, 떠다 마실 수 있는 식혜도 늘 있다. 밥을 먹고 나서는, 반납 창구에 식판을 반납한다.