[영어 읽기] What kinds of foods did you have during family holidays?
What kinds of foods did you have during family holidays?
My family made a lot of holiday food for the Lunar New Year holiday. First, we made some rice cake soup in the morning. Eating rice cake soup on the first day of the year is a long-time Korean tradition. We consider ourselves a year older when we eat this soup. Plus, we also made some pan-fried dishes called jeon. We coated veggies, seafood, and meat with batter, and then pan-fried them in oil. Most Korean families make jeon for the holidays. Next, we also made some japchae, which is a dish made from glass noodles and thinly-sliced veggies. The ingredients are mixed and stir-fried on a pan.
가족이 모이는 명절 동안 어떤 음식을 먹었나요?
저희 가족은 설 연후에 음식을 많이 했습니다. 먼저 아침에는 떡국을 끓였습니다. 한 해의 첫 날 떡국을 먹는 것은 한국의 오랜 전통입니다. 이 떡국을 먹으면 한 살 더 먹는다고 합니다. 또, 전이라고 하는 부침개도 만들었습니다. 채소, 해물, 고기를 반죽에 묻혀서 기름에 부쳤습니다. 대부분의 한국 가족들은 명절에 전을 만듭니다. 다음으로, 당면과 얇게 썬 채소로 만든 음식인 잡채를 만들었습니다. 재료들을 섞어서 후라이팬에 볶았습니다.