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[영어 읽기] Talk about seasonal food you have in the summer.

Tongchun 2020. 7. 9. 23:26

 

Talk about seasonal food you have in the summer.
In Korea, there are many seasonal foods. Some foods are eaten mostly in the summertime. Naengmyeon, or cold noodles in broth with a thin layer of ice, and noodles in cold bean soup called kongguksu are some summer delicacies. Cold buckwheat noodles are also a summer specialty. There are some restaurants that have temporary menus just during the summer. Meanwhile, there are some people who fight fire with fire. They eat highly nutritious and hot foods to revive their low energy levels. On the dog days of summer, known as ‘sambok,’ people traditionally eat samgyetang, a chicken and ginseng soup. Cold drinks and ice cream also fly off the shelves. Cafes compete to release summer drink menus. Shaved ice called bingsu is also a summertime favorite. There are even chain restaurants that serve bingsu as their specialty. Visitors can enjoy bingsu in various flavors with their favorite toppings.


여름철에 먹는 계절 음식에 대해 이야기해 주세요.
한국에는 특정 계절에 먹는 음식이 많다. 여름철에 주로 먹는 음식도 있다 육수에 살얼음이 동동 떠 있는 냉면이나 콩국물에 면을 넣어 먹는 공국수가 여름철 별미에 해당된다. 냉모밀 국수도 여름철 특식 중 하나이다. 여름철에만 한시적으로 이러한 메뉴를 판매하는 음식점들도 있다. 반면, 이열치열이라고 해서 영양가 높은 더운 음식으로 지친 체력을 보충하는 사람들도 많다. 여름의 가장 더운 날을 지칭하는 ‘삼복’에는 삼계탕을 먹는 전통이 있다. 더불어, 차가운 음료와 아이스크림이 엄청나게 팔리는 계절이기도 하다. 커피숍들은 앞다투어 이러한 여름철 음료 메뉴를 내놓는다. 더불어, 얼음을 갈아 만든 빙수 또한 여름철 인기 메뉴다. 빙수 전문 체인점들도 많이 생겨났다. 다양한 맛의 빙수에 각자 원하는 토핑을 얹어서 먹을 수 있다.