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[영어 읽기] Talk about Korean seaweed known as gim.

 

Talk about Korean seaweed known as gim.
In Korean cuisine, gim is one of the most common side dishes or banchan. Gim is a type of edible seaweed. It is also known as a health food. It is chock-full of dietary minerals, especially iodine and iron. Green laver is harvested from the ocean and dried to a crisp in a flat shape to make gim. After it’s completely dry, it is brushed with sesame oil or perilla oil, seasoned with salt, and lightly cooked. It is most commonly eaten with rice. Its salty and savory flavor goes very well with rice. Sometimes, it’s prepared without any seasoning and dipped in soy sauce. Gim can also be thinly shredded. It is sprinkled on soups or other dishes. Gim is also rolled with rice and various fillings to make gimbap.


한국의 김에 대해 이야기해 주세요.
한국 음식에서 김은 가장 흔한 반찬 중 하나이다. 김은 식용 가능한 해조류의 일종으로 건강에도 좋은 식품으로 알려져 있다. 식이성 미네랄, 특히 요오드와 철분 함유량이 높다. 바다에서 파래를 채취하여 판 모양으로 바싹 말려서 만들어진다. 김을 다 말린 후 참기름이나 들기름을 바르고 소금을 뿌린 후에 살짝 구워서 밥 반찬으로 먹는 것이 일반적이다. 짭짤하고 고소한 맛이 밥과 매우 잘 어울린다. 아무것도 바르지 않고, 그냥 구워서 간장을 찍어 먹기도 한다. 김을 잘게 썰어 국이나 다른 요리 위에 뿌려 얹어 먹는 경우도 있다. 밥과 여러 가지 속을 김에 말아서 김밥을 만들기도 한다.