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[영어 읽기] Talk about Korean sujebi.

 

Talk about Korean sujebi.
Sujebi is a hearty soup with chewy cakes made with flour. The flour is mixed with water and salt to make a dough. It’s important to knead the dough for about 15 minutes or more. This improves the mouthfeel of the cakes. There are many different recipes to make the broth. Usually, it’s made by boiling dried anchovies or shellfish. Garlic can also be added for a stronger flavor. The dough is torn by hand into flat cakes and cooked in the broth. People also like to add potatoes or other vegetables. Sujebi is a popular comfort food in Korea. It’s not fancy or high-end, but it’s very filling and satisfying.


한국의 수제비에 대해 이야기해 주세요.
수제비는 밀가루로 만든 쫄깃한 떡이 들어간 든든한 국물 요리다. 밀가루가 물과 소금과 섞여서 반죽이 된다. 반죽을 약 15분 이상 치대는 것이 중요하다. 이는 떡의 식감을 좋게 해 준다. 국물을 만들기 위한 조리법은 다양하다. 주로 말린 멸치나 조개를 끓여서 만든다. 더 강한 맛을 위해 마늘을 넣을 수도 있다. 반죽을 손으로 뜯어 납작한 모양을 만들어 국물에 익힌다. 사람들은 감자나 다른 야채도 추가하기 좋아한다. 수제비는 한국에서 위안이 되는 인기 있는 음식이다. 화려하거나 고급스럽지는 않지만 속이 아주 든든하고 만족감을 준다.