Talk about the differences in the restaurants you go to.
When I go to a chain restaurant, I know what to expect. The menu is the same at every location. Usually, I know in advance what I’m going to get. For instance, when I go to my favorite fast food joint, I always order the same combo menu. On the other hand, small local restaurants are less predictable. They have unique menus. Some places even have a changing menu, depending on the ingredients in season. I have to carefully look at the menu. Even then, I have no way of knowing whether I will like a dish. If I don’t know what to order, I usually get the restaurant’s signature dish. Otherwise, I might ask the waiter for recommendations.
가 본 음식점들의 차이에 대해 이야기해 주세요.
체인 음식점에 갈 때는 무엇을 예상하면 되는지 알고 간다. 어떤 점포에 가든 메뉴가 같다. 보통은 무엇을 주문할지 미리 알고 간다. 예를 들어, 내가 가장 좋아하는 패스트푸드 음식점에 가면 늘 똑 같은 세트 메뉴를 주문한다.. 반면에 작은 동네 음식점들은 예상하기가 힘들다. 각각 메뉴가 다르다. 어떤 곳에는 심지어 제철 식재료에 따라 메뉴가 주기적으로 바뀐다. 메뉴를 유심히 봐야 한다. 그렇게 하더라도 주문한 음식이 마음에 들지 알 방법이 없다. 무엇을 주문할지 모르겠으면 보통 음식점의 대표 요리를 주문한다. 혹은 종업원에게 추천을 해 달라고 부탁할 수도 있다.